Recept: paprika spread

Recept: paprika spread

Ingrediënten:

  • 3 rode puntpaprika’s
  • 75g cashewnoten of zonnebloempitten
  • ½ citroen
  • 2 takjes rozemarijn
  • cayennepeper
  • zout

Nodig:

  • oven
  • hakmolen
  • pan

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de holle kant naar beneden op de bakplaat.
  3. Rooster de paprika’s 40 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en ontvel de paprika’s.
  4. Rooster de cashewnoten (of zonnebloempitten) in een pan met het zout en de cayennepeper.
  5. Hak de ontvelde paprika’s samen met de cashewnoten, het citroensap en de rozemarijn in de hakmolen tot een gladde puree.
  6. Breng op smaak met peper & zout.

Tip:
Bewaar de paprika-spread een 2-tal weken in een luchtdichte glazen pot in de koelkast.

nl_BEDutch
nl_BEDutch

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.

Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer (al dan niet tijdelijk) wordt opgeslagen.

Wij gebruiken cookies om instellingen en voorkeuren te onthouden. U kunt het bewaren van deze cookies uitschakelen via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.

Gaat u akkoord met het gebruik van cookies, dan kan u onderaan rechts op de knop 'aanvaard cookies' drukken.

Wenst u meer te weten over ons privacybeleid, dan kan u dit hier nalezen.

Sluit dit venster