Recept: rode pesto

Recept: rode pesto

Ingrediënten:

  • 200g (uitgelekt gewicht ) gedroogde tomaatjes
  • 1 bosje verse basilicum
  • 60g pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • peper & zout

Nodig: hakmolen

Bereiding:

  1. Laat de gedroogde tomaatjes uitlekken en snij in fijne stukjes.
  2. Pel de knoflook en snij hem in kleine stukjes.
  3. Pluk de blaadjes van het bosje basilicum en spoel.
  4. Doe de gedroogde tomaatjes, de pijnboompitten, de knoflook en de basilicumblaadjes in de hakmolen.
  5. Voeg de balsamico-azijn toe en mix tot een gladde pesto.
  6. Breng op smaak met peper & zout.

Tip:
Voor een pikantere versie kan je gerust wat tabasco-druppels toevoegen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.

Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer (al dan niet tijdelijk) wordt opgeslagen.

Wij gebruiken cookies om instellingen en voorkeuren te onthouden. U kunt het bewaren van deze cookies uitschakelen via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.

Gaat u akkoord met het gebruik van cookies, dan kan u onderaan rechts op de knop 'aanvaard cookies' drukken.

Wenst u meer te weten over ons privacybeleid, dan kan u dit hier nalezen.

Sluit dit venster